V četrtek,  26. 5. 2016, je bil prvi del Regijskega modelarskega tekmovanja, ki ga organizira Regionalni center ZOTKS Murska Sobota na letališču v Rakičanu. Tekmovali so raketni modelarji. Na tekmovanju je sodelovalo tudi 12 učencev naše šole, ki so se pomerili z vrstniki v različnih raketno modelarskih panogah. Osvojili so dve prvi, dve drugi in dve tretji mesti, ter še več odličnih uvrstitev. Na državno tekmovanje so se uvrstili: Tilen Jug, Pia Lipuš, Alexij Kegelj Fartelj in Mitja Lutar v tekmovanju raket s strimer trakom, Luka Cör in Tilej Jug v kategoriji raket s padalom in David Györek v tekmovanju raket s padalom – nacional.

V soboto, 28. 5.  2016, so potekala še tekmovanja v avtomodelarstvu, brodomodelarstvu in s ploščatimi zmaji.
Na tekmovanju s ploščatimi zmaji je Pia Lipuš dosegla 1. mesto, Alina Gorza pa 2.  Temovali so še Aljaž Bačič, Timon Bagola in Matic Donša.
Na tekmovanju v brodomodelarstvu kategorija MČ1 je Timotej Plahut dosegel 1. mesto, Tiano Kamnik 2., Jan Copot 3. in Ana Stančin 4. V kategoriji MČ3 je ekipa v postavi Tarik Bagola, Jan Copot in Julian Kocan dosegla 1. mesto.

Vsem tekmovalcem za dosežene rezultate iskreno čestitamo!

img_5291_1

Več slik si lahko ogledate s klikom na sliko.