Zelena pošast

Avtor: Miha Mazzini

Obseg: 32 str.

Format: 21×26,5 cm

Otroško in mladinsko leposlovje

Deklico Lucijo napade nenavadna zelena pošast – zavist, ki se zatem loti še drugih. Le kako se je bodo rešili?

Marko v težavah

Avtor:  Jennifer Moore-Mallinos

Obseg: 32 str.

Format: 24,6×24,9 cm

Otroško leposlovje in resnične zgodbe

Marko in Žarko Kralj sta enojajčna dvojčka in najboljša prijatelja, vendar sta zelo različna. Žarko je tih, prijazen in se trudi izogibati prepirom. Marko pa je težaven, prepirljiv in se pogosto znajde v težavah.
Marko nikoli ne razmišlja o svojem vedenju, dokler ga njegova prepirljivost ne pripelje v situacijo, ki jo obžaluje. Takrat Marko spozna, da imajo lahko konflikti trajne posledice. Ali se bo Marko spremenil in se začel izogibati težavam?
Zgodba prikaže, kaj se zgodi, ko prepir uide izpod nadzora, in zakaj je pomembno, da mladi poznajo načine za reševanje konfliktov.

Mišburger

Avtor:  David Walliams

Obseg: 257 str.

Format: 20,7 x 15 cm

Humorne zgodbe

Življenje male Zoje ni nič kaj prijazno. Njena mačeha je nesramna lenoba, ki Zojo sili celo, da ji iz nosu vleče nagnusne smrklje. Dneve pa ji greni tudi Tina, ki jo vz¬trajno nadleguje in pretepa. Dovolj? Seveda ne! Tukaj je še zlobni lastnik stojnice Mišburger, ki se spravi na Zojino ljubljeno podgano. Uganete, kaj hoče narediti iz nje? Ja? Ja! Na srečo je nagnusna ogaba za svojo zlobo kaznovana, kot se spodobi!

V naši šoli je kača!

Avtor: David Walliams

Obseg: 32 str.

Format: 27×27 cm

Šolske zgodbe

Miranda je bila rada nekaj posebnega. Zato na dan, ko so otroci lahko prinesli v šolo domače ljubljenčke, ni prinesla kanarčka ali mucka, ampak  pitonko Penelopo. Otroci so se lepo igrali s kačo, dokler ni prišla ravnateljica, prepovedala kači zadrževanje v šoli in jo zaprla v pisarno. Penelopa se seveda ni strinjala z njo … Uf, zabava se je komaj zdaj dobro začela!

Vsi ti brezupno obupni otroci

Avtor: David Walliams

Obseg: 261 str.

Format: 21×16 cm

Humor, družina, vzgoja in izobraževanje

Deset slastno srhljivih zgodb od enega najbolj priljubljenih avtorjev za otroke ta hip!
Ste pripravljeni na srečanje z brezupno obupnimi otroki? Si upate spoznati slinavega Slinka, cmeravo Cilko, ušivega Šimeta, migetavo Minko, smrkavega Sandija, nemarno Nedo, Braneta Udava, pukajočo Punči, resnega Resnika in Zofijo na zofi? Le pogumno!

Ne liži te knjige*

Avtor: Idan Ben-Barak

Obseg: 32 str.

Format: 22×22 cm

Otroški in mladinski priročniki

Kot opozori naslov slikanice, te knjige res ni pametno lizati. Polna je tako majhnih mikrobov, da so prostemu očesu nevidni, pa tudi štirje dovolj veliki se najdejo, z Mimi na čelu, ki je kolovodja tega uvoda v svet mikrobov. S pisanimi prijatelji bo nadobudnemu bralcu pokazala, kje se mikrobi skrivajo na naših zobeh, oblačilih, pa tudi v popku! Če pogledamo čisto blizu, vidimo, da so mikrobi res povsod. Interaktivno in zelo poučno!

Resnica o Prešernu

Avtor: Ivan Sivec

Obseg: 196 str.

Format: 24 x 117,5 cm

Najstniško leposlovje in resnične zgodbe

Skozi enaindvajset zgodb spremlja bralec Prešerna vse od rojstva, preko študijskih let na Dunaju in prvih objav v Kranjski Čbelici, do smrti in večnega spomina na Prešerna ujetega v drobni knjižici Poezij. Avtor se ustavlja na najpomembnejših točkah Prešernovega življenja, pri odnosu do prijateljev, muze Primičeve Julije, Ane Jelovšek in njunih treh otrok, staršev ter nenazadnje pri odnosih do slovenskega jezika, literature in ustvarjanja, ki nedvomno najbolj vplivajo na njegovo življenjsko pot. Zgodbe pred bralcem izrišejo večplastno podobo Prešerna in mu odpirajo vrata v svet Prešernove poezije.

Vse zgodbe se stekajo k Prešernovim pesmim, saj ga Prešeren zanima predvsem kot pesnik – raziskovanje njegovega življenja tako vodi k poglobljenemu razumevanju njegove poezije, njegovih tem in motivov, odnosa do ustvarjanja. Zgodbe dopolnjuje tudi fotografsko gradivo, ki bralca popelje širom Slovenije pa vse do Dunaja in Moravske, po poteh, ki jih je za Prešernom prehodil Sivec. Svoj del zgodbe pa dodajajo tudi Ilustracije Jureta Engelsbergerja, ki je v svoji upodobitvi izhajal tako iz predhodnih upodobitev – od slikarskih do filmskih – kot iz Sivčeve natančno zbrane resnice o Prešernu. Njegova ilustracija, s posluhom za številne detajle, tako ne prinaša oddaljenega spomina na Prešerna, temveč živo podobo našega največjega ustvarjalca.

Pasji mož

Avtor: Dav Pilkey

Obseg: 240 str.

Format: 20 x 14 cm

Humorne zgodbe

Se spomnite znamenitega kapitana Gatnika? Pa Grege In Klemna?

No, Grega in Klemen se vračata. Tokrat sta ustvarila najboljšega policaja s pasjo glavo. Prihaja nova pasma pravice! Pripravite se na akcijo, napetost, romantiko in štose.

Matej in računalniški vampirji

Avtor: Jennifer Moore-Mallinos

Obseg: 32 str.
Format: 24,5×25

Otroško in mladinsko leposlovje

Živimo v času, ko so otroci že od malega izpostavljeni različnim elektronskim napravam. Težav z zasvojenostjo pa ne povzročajo naprave same, do težav pride šele ob njihovi čezmerni uporabi.
Zanimiva in poučna zgodba, ki otroku na jasen in zanimiv način prikaže posledice prekomernega igranja videoiger. Si to res želi?
Matej Rozman zelo dobro ve, da se pretiravanje včasih slabo konča. Še posebej pri računalniških igrah.
V svoji osredotočenosti na igranje in zmagovanje postane Matej žrtev računalniških vampirjev. Ti iz njega izsesajo vso življenjsko energijo in občutek za čas, zato od njega ostane le še brezizrazna lupina praznega pogleda.
Bo Matej dopustil, da računalniški vampirji prevzamejo nadzor nad njegovim življenjem? Bo popolnoma pozabil na šolo, družino in prijatelje? Ali bo našel način, da se ubrani teh pošasti?

Brez čebel ne bo življenja

Avtorji: dr. Peter Kozmus, Boštjan Noč, Karolina Vrtačnik in 66 avtorjev iz 32 držav

Obseg: 352 str.

Format: 30 x 22,5 cm

Čebelarstvo z različnih vidikov

Vsaka tretja žlica hrane na tem svetu je odvisna od čebel, natančneje od opraševanja. Bolj ko so travniki onesnaženi ali pogosteje ko so  košeni, manj je čebel. Se sploh zavedamo, kaj to pomeni za našo prihodnost in za vse nas?

Trije avtorji, ki so zasnovali knjigo Brez čebel ne bo življenja, se tega vsekakor zavedajo. Kot svoje osebno poslanstvo so si zadali, da to pomembno sporočilo doseže čim večje število ljudi.

V knjigi se lahko sprehodimo skozi zgodovino čebelarjenja do današnjih metod dela s čebelami. Bralci bodo lahko spoznali vlogo čebel pri opraševanju, v kmetijstvu in v globalni proizvodnji hrane ter kaj lahko vsak izmed nas sam naredi za obstoj in preživetje čebele. Poleg tega je v knjigi opisano tudi, kako čebelarijo na drugih kontinentih in s kakšnimi izzivi se srečujejo. V knjigi je svoje mesto našlo tudi slovensko čebelarstvo, vsi podatki pa so podkrepljeni s kakovostnimi fotografijami.