V soboto, 10. 3. 2018, je na OŠ Alojzija Šuštarja v Ljubljani potekalo državno tekmovanje iz pomnjenja – Memoriada 2018. Tekmovanja se je udeležilo 68 učencev iz cele Slovenije, razvrščeni pa so bili v 3 skupine, in sicer: otroci, juniorji in odrasli. Pravico do nastopa na tekmovanju si je izborilo 5 učencev naše šole: Stela Kovač, Žan Čahuk, Sanja Balažic, Nela Copot in Brina P. Kampuš. Tekmovalci so se pomerili v 10-ih disciplinah: binarna števila, hitra števila, govorjena števila, karte, hitre karte, datumi zgodovine, imena in obrazi, naključna števila, naključne besede in abstraktne slike.
Rezultati: Sanja Balažic iz 7. b je osvojila 1. mesto v disciplini govorjena števila in s svojim rezultatom podrla državni in mednarodni rekord, saj si je zapomnila 60 govorjenih števil, rekord v Sloveniji iz leta 2011 pa je bil 20 števil. Nela Copot iz 8. b je osvojila 2. mesto v disciplini imena in obrazi. Obe tekmovalki prejmeta zlati priznanji.
V skupnem mnogoboju v svoji disciplini so se naši učenci uvrstili takole:
4. mesto je pripadalo Neli Copot, 11. mesto je dosegla Brina Podgajski Kampuš, 13. mesto Sanja Balažic, 14. mesto Stela Kovač in 18. mesto Žan Čahuk.
Iskrene čestitke vsem »miselnim atletom« za odlične dosežke.

Mentorica Ana Balažic

20180310_185758_1

Več slik si lahko ogledate s klikom na sliko.