Na prireditvi ob počastitvi slovenskega kulturnega praznika je v prostorih Občine Turnišče potekala podelitev priznanj in nagrad najboljšim ustvarjalcem, ki so sodelovali na Literarno-likovno-multimedijskem ustvarjalnem natečaju 2023.
Natečaj je potekal v organizaciji Kulturnega društva Štefan Raj Turnišče, Občine Turnišče, ZKD Lendava in JSKD RS za kulturne dejavnosti. Strokovna komisija je ocenila vsa prispela dela, ki so izstopala po kreativnosti, domišljiji in pristnosti. Naši učenci so dosegli kar nekaj priznanj in nagrad.
Priznanje in nagrado za literarno delo v kategoriji osnovnošolcev – nižja stopnja je prejela Aisha Malačič, in sicer si je z žepno knjižico prislužila 1. mesto. Tretje mesto v kategoriji višje stopnje je s svojim literarnim delom Ledene magnolije prejela Izabela Zala Kranfogel.
Prvo mesto na likovnem področju je osvojila Ana Nemec, tretje pa Ela Gomboc.
Na področju multimedijske ustvarjalnosti sta s svojim animiranim lego filmčkom komisijo prepričala Bine Tratnjek in Jakob Klemenčič, saj sta stopila na prvo stopničko. Drugo mesto je osvojil Luka Mesarič s TV-reportažo z naslovom Butale – skrita vas v osrčju Slovenije.

Čestitke nagrajencem!

Aleksandra Grah

Turnisce

Več slik si lahko ogedate s klikom na sliko.