Skozi vrata OŠ III Murska Sobota je  letos prvič vstopilo 32 prvošolk in prvošolcev, ki so skupaj s starši že nestrpno odštevali dneve do 1. septembra. Letos so se jim prvič pridružili tudi učenci prvega razreda Centra za sluh in govor.
Vstop v prvi razred osnovne šole je velika prelomnica tako za otroke kot njihove starše, zato smo se učiteljice prvih razredov  še posebej potrudile, da jim bo prehod iz vrtca v šolo čim bolj prijeten.
Po nagovoru ravnateljice in župana Mestne občine Murska Sobota Damjana Anželja so jih z nastopi pozdravili še starejši učenci šole. Učiteljice smo jih pospremile v razrede, kjer so jih čakala darilca za prvi šolski dan. Kot k temu sodi, jih je pričakala makova pogača in mleko, da bodo male glavice brihtno in smelo hodile v šolo.
Kot vaši učitelji vam želimo prijeten vstop v novo okolje, v novo obdobje, saj boste izvedeli mnogo novega, spoznavali šolske klopi, črke, igrače ter nove prijatelje. Želimo vam, da bi se v šoli počutili karseda lepo, varno in da bi se vam vseh devet let šolanja dogajale lepe stvari.
Vam, spoštovani starši, obljubljamo, da bomo vašim otrokom dajali zgled  pozitivnih osebnosti, vrednih zaupanja, ter da bomo skupaj z vami spoštovali njihovo znanje in samostojnost ter spodbujali njihovo ustvarjalnost.
Skupaj poskrbimo, da bodo otroci začeli šolsko leto z optimizmom in zaupanjem vase.
Vsi učitelji in učenci šole jim želimo čim več prijetnih šolskih dni, naj bo uspešno, polno lepih rezultatov in spominov, tistih dobrih in manj dobrih. Naj jih vedno na pragu šole zajame radovednost, učiteljice pa naj jih vedno pričakajo z nasmehi in sošolci z objemi.

Učiteljice prvih razredov