V času od 22. 3. do vključno 24. 3. 2023 so na naši šoli potekali dnevi dejavnosti. Osrednji temi sta bili Prijateljstvo je največji zaklad in Mi vsi za boljši in lepši jutri.  Dejavnosti so se ves čas med seboj prepletale. Prve dni smo z učenci veliko časa posvetili pogovoru o različnih temah in ustvarjalnosti, zadnji pa je bil namenjen gibanju.
V sredo, 22. 3. 2023, smo v okviru naravoslovnega dne pri raznovrstnih delavnicah izdelovali osebne ščite, sestavljali razredne  puzzle ter se igrali različne družabne igre. V okviru delavnic smo se pogovarjali o medvrstniškem nasilju, prijateljstvu, drugačnosti in pomembnosti. Z učenci 2. in 3. triade  smo si  v Gledališču Park ogledali še predstavo Jaz, Batman.
V četrtek, 23. 3. 2023, smo spoznavali kulturo grafitov, njihov nastanek in zgodovino ter se preizkusili v izdelavi skic s pozitivnim sporočilom. Mlajši učenci so izdelovali zapestnice prijateljstva, se igrali igro Čarobno ogledalo, Semafor ter izdelovali plakate zaobljub nenasilju in prijateljstvu. Celoten dan je bil namenjen krepitvi prijateljskih vezi, povezovanju skupin in ustvarjalnosti.
Zadnji dan, 24. 3. 2023, je bil namenjen gibanju in športu. Učenci od 1. do 3. razreda so v šolski telovadnici in na igrišču izvajali športni program Zlati sonček, kolesarili, se učili rolanja in igrali tenis. Ostali učenci pa so se preizkusili v igranju bowlinga, opravili orientacijski pohod po Murski Soboti ter doživeli nepozabno izkušnjo v WOOP-u.

IMG_1724_1

Več slik si lahko ogledate s klikom na sliko.